Knjigarna MG

 

TOREK – NEDELJA   10.00 – 18.00

 

Knjigarna MG se nahaja v pritličju Moderne galerijeMG+, Cankarjeva 15Ljubljana.

 

Ob stoletnici oktobrske revolucije in razstavi Oktober v +MSUM, smo tudi v obeh knjigarnah v Moderni galeriji in +MSUM, pripravili izbor publikacij na temo oktobrske revolucije. 

 

Ponudba v Knjigarni Moderne galerije je usklajena z galerijskim programom in osredotočena na umetnostne monografije ter kataloge preteklih in aktualnih razstav. Poleg katalogov, plakatov, in razglednic Moderne galerije so na voljo izbrani naslovi domačih in tujih založnikov, knjige umetnikov in umetnic ter revije o umetnosti.

 

  • Slovenske založbe: Sophia, Maska, ŠKUC, Umetnostna galerija Maribor, Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., Studia Humanitatis, *cf., Forum Ljubljana, ZRC SAZU, Beletrina, Krtina, ZDSLU, VigeVageKnjige, KUD Mreža, KUD Nika, Mesto žensk, Klub 13. brat, Zavod Delak, Društvo NSK Infocenter, MoTA, Društvo za domače raziskave, Fundacija Brumen, Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta, Inštitut Nove Revije, Muzej novejše zgodovine in KUD Tkalnica idej.

 

  • Tuje založbe: Sternberg, MIT, Verso, Prestel, Steidl, Reaktion Books, Ignatz, Taschen in ameriške univerzitetne založbe (Columbia, Harvard, Chicago, Yale ipd.)

 

  • Revije: Likovne besede, Outsider, Praznine, Emzin, Ekran, Maska, Borec in Časopis za kritiko znanosti

 

  • Knjige umetnikov/ic in druga dela domačih in tujih umetnikov: DergancPetančič, Jane Štravs, DesigNovak, Petra Varl, Franc Purg, Minna Henriksson, Zora Stančič, Jaša, Tanja Lažetić, Vesna Bukovec, Ištvan Išt Huzjan in drugi.

 

Knjige in umetniška dela, povezana z razstavo »NSK: Od Kapitala do kapitala«, še vedno lahko kupite v naši spletni trgovini: http://nsk.mg-lj.si/si/store/predmeti/

 

Poudarki ponudbe v knjigarni

  • publikacije MG+MSUM

  • izbor monografij slovenskih umetnikov

  • knjige teorije umetnosti

  • izbor razstavnih katalogov drugih slovenskih in tujih založb

  • slovenske revije iz področja umetnosti in teorije

  • otroške knjige in igrače

 

 

Kontakt:
T: (01) 241 68 35

E: knjigarna@mg-lj.si

 

Naslov za pošiljke

Moderna galerija

Knjigarna MG

Windischerjeva ulica 2

1000 Ljubljana

Slovenija

 

V knjigarnah MG in MSUM so na voljo nove pridobitve iz serije publikacij Documents of Contemporary Art, ki jo izdaja MIT Press in Whitechapel Gallery od leta 2006. Vsaka posamezna knjiga predstavlja zbirko relevantnih besedil in odlomkov, ki se iz različnih perspektiv posvečajo posameznim temam, praksam ali problematikam, ključnim za razumevanje sodobne vizualne kulture.

 

 

Mednarodne novosti:

V knjigarno Moderne galerije in Muzeja sodobne umetnosti Metelkova smo prejeli številne novosti. Ponovno izpostavljamo dve, od letošnjih opaznejših novosti, izdanih pri založbi Mit press.

 

Knjiga »Former West.Art and the Contemporary after 1989« (MIT Press, 2017) je kulminacija osem-letnega kuratorskega raziskovalnega eksperimenta. Združuje besedila umetnikov, teoretikov in aktivistov, ki raziskujejo vpliv in posledice, ki so jih politični, kulturni in ekonomski dogodki leta 1989 imeli na umetnost in družbo. (2017)

 

»Beyond Objecthood. The Exhibition as a Critical Form since 1968« (MIT Press, 2017) avtor James Voorhies začrta genealogijo gledalstva skozi vzpon razstave kot kritične forme in umetniškega medija. Beyond Objecthood se osredotoča na inovativne figure, umetniška dela in institucije, ki so razvile razstavo kot kritično formo, katere evolucijo sledi od aktivnosti kuratorja Haralda Szeemanna prek relacijske umetnosti, Novega institucionalizma in vse do recentnih umetniških in kuratorskih projektov.

 
Priporočamo