O programih

Programi za otroke, mladosnike in družine so namenjeni muzejskim prijateljem in obiskovalcem ter njihovemu preživljanju prostega časa. V obliki delavnic, predavanj, pogovorov, vodstev, okroglih miz in druženj omogočajo vsem generacijam podrobnejši vpogled v umetniške zbirke MG+MSUM ter svet moderne in sodobne umetnosti.

 

Najdaljšo tradicijo med programi imajo brezplačne delavnice Kluba Minimalistov MG+MSUM, ki že dvajset let generacije otrok vzpodbuja razmišljati, gledati, doživljati in uživati umetnost.

 

Družinski program [FOR]UM že nekaj let povezuje muzeje ploščadi na Metelkovi (SEM, NMS - Metelkova, +MSUM) ter mesečno odpira zanimive teme, ki jih na delavnicah in pogovorih obravnavamo z različnih vidikov – etnografskega, antropološkega, zgodovinskega, umetniškega, restavratorskega...

 

Najmlajši obiskovalci (od 1. do 3. leta) svet barv in umetnosti lahko spoznavajo na delavnicah To sem jaz!. Vse, ki se sprehajate z otroškimi vozički pa vas čakamo na Vozičkanjih po umetnosti, ki so na razporedu vsako zadnjo sredo v mesecu.

 

 

Tudi v času počitnic je pri nas zelo veselo in ustvarjalno. Različne tipe počitniških delavnic (enodnevnih, večdnevnih ali tedenskih) organiziramo samostojno ali v sodelovanju z drugimi muzeji, KUD-i, društvi, organizacijami...

 

Sklop delavnic Instaliraj se! namenjenih mladosnikom od 12. leta naprej, ponuja zanimivo potovanje po delih zbirke ARTEAST 2000+ in raziskovanje sodobne umetnosti. Pogovori o problemih in temah, ki jih  sodobni avtorji obravnavajo v svojih delih in spoznavanje nenavadnih oblik sodobnih umetnin, so le uvod v delavnice, na katerih se tudi sami izražamo skozi različne medije in tehnike.

 

Spomladanska in poletna druženja s sosedi in prijatelji (Noč knjige, Dan soseda, Poletne srede...) so prijetna druženja na naši terasi ob muzejskem vrtu, ki je vedno znova neizčrpen vir idej za nove projekte in delavnice.

 

Skupaj pa praznujemo tudi rojstne dneve: Rojstni dan v MG+MSUM! je obarvan z veseljem, umetnostjo in prijateljstvom.

 

Z bogatim programom obeležujemo tudi kulturne praznike (Ta veseli dan kulture, Prešernov dan...),  mednarodne dneve in tedne (Mednarodni dan muzejev, Dan družin, Teden otroka...) ter dneve odprtih vrat (Poletna muzejska noč, Kulturni bazar...).

AKTUALNO

#
MG+MSUM

PREGELJ | obrazstavni program za Minimaliste

december 2017 - maj 2018
Delavnice, vodstva in druženja ob retrospektivni razstavi Marija Preglja
#

KONFERENCA | ŠOLA in MUZEJI v evropskem letu kulturne dediščine

23. januar 2018 — 24. marec 2018
Prijave na II. strokovno / znanstveno mednarodno konferenco do 25. januarja 2018.
#
+MSUM

SLON V MUZEJU | Zimske počitniške delavnice

20. - 23. februar 2018
Brezplačna štiridnevna produkcijska delavnica animiranega filma, na kateri bomo s pomočjo profesionalne opreme in ob pomoči strokovno usposobljenih Slonovih mentorjev ustvarili kratek animirani film.
#
MG+

VOZIČKANJA | po sodobni umetnosti | Marij Pregelj | 2018

Četrtek, 22. februar 2018 | 10.00—11.00
#
MG+

MALI KORAKI

četrtek, 22. februar 2018 | 16.00-17.00
vodeni ogledi z aktivnostjo po retrospektivni razstavi Marija Preglja za otroke od 2. do 4. leta